eur:
401.39
usd:
369.64
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

A borzalom házában élt, de nem tudta, mi folyik ott

Egy férfi vallomása szerint 12 évig élt abban a lakásban, amit a lányát 24 éven keresztül fogva tartó és zaklató Josef Fritzltől bérelt. Hallotta a pincéből a kopogtatásokat, de nem tett semmit.

Bárcsak vissza tudnám fordítani az időt - így reagált a 42 éves Alfred Dubanovsky arra a hírre, hogy az osztrák Josef Fritzl abban a házban tartotta bezárva 24 évig lányát és gyerekeit, amiben lakrészt bérelt.

A 42 éves férfi 12 éven keresztül bérelte az Amsettenben található ház földszintjét, de fogalma sem volt arról, mi történik néhány méterrel lejjebb. Ezzel a ténnyel kell leélnem életem hátralevő részét - tette hozzá a döbbent férfi, aki a sajtónak elmondta: furcsa hangokat hallott a pincéből, amihez főbérlője az éjszaka kellős közepén talicskával hordta az élelmet.

Fritzl figyelmeztette a lakót, hogy a pincét elektronikus kóddal zárta be, és tilos a közelébe menni, különben felmondja a bérleti szerződést. A bérlő ugyan hallott kopogásokat, de Fritzl meggyőzte arról, hogy a pince üres.

Az egykori bérlő elmondta: a legvadabb álmaiban sem gondolta volna, hogy főbérlője családját kínozta a házban, és bár minden nap sok időt töltött a pincében, úgy gondolta, hogy teljesen normális a viselkedése.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×