eur:
401.66
usd:
369.43
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

Soha ennyi ember nem gyártott még "kólagejzírt"

Ha nem is tudományos, de minden idők egyik legnagyobb szabású kísérlete zajlott Belgiumban, ahonnan senki sem távozott száraz ruhával. Leuven főterén 1500 fiatal gyűlt össze, hogy néhány percre szökőkúttál alakítsa az egész Ladeuzeplein teret.

Az általuk végrehajtott kísérlet már sokak fantáziáját megmozgatta, de ennyi ember egyszerre még sosem indukált "kólagejzírt".

A résztvevők mindegyike ugyanis egy-egy kétliteres kiszerelésű kólával, valamint némi Mentos tablettával vágott neki a rekordkísérletnek.

Ha valaki bedobja a cukorkát a szénsavas üdítőbe, az gejzírként tör ki a palakcból. Emiatt a résztvevők esőkabáttal is felszerelkeztek, de sokan még így sem úszták meg szárazon a produkciót.

Ha látni akarja a kísérletről készült fotókat, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk

Ultimátumot adott Washington Izraelnek

Izrael libanoni offenzívája – melyben szerdán egy dél-libanoni polgármester és öt másik ember halt meg – némileg elterelte a figyelmet a gázai helyzetről, amely egyre romlik, ezért kötötte követelését a fegyverszállításokhoz az USA. Közben Nagy-Britannia szankciókat fontolgat két izraeli miniszter ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×