eur:
401.14
usd:
368.2
bux:
74761.49
2024. október 16. szerda Gál

Húzott, tömött a HIV-pozitív fogorvos

Páciensek százait kezelte egy fogorvos anélkül, hogy a betegek vagy főnökei tudtak volna arról: HIV-pozitív. Bár kicsi az esélye annak, hogy a fogász továbbadta a fertőzést, a hatóságok nagyon komolyan veszik az ügyet.

Allan Reidnek törvényben előírt kötelessége lett volna, hogy tájékoztassa pácienseit: HIV-fertőzött, ám ezt sem a betegeknek, sem főnökeinek nem árulta el.

A 39 éves fogorvos betegei számára a helyi egészségbiztosító segélyvonalat nyitott, ezen jelentkezhetnek a páciensek, akiknek egy részét HIV-tesztnek vetik majd alá.

Allan Reid 2003-ig Glasgowban dolgozott fogorvosként. A férfi akkor adta fel praxisát, amikor a brit The Sun című bulvárlap munkatársai leleplezték: az újság egy melegeket bemutató pornóoldalon talált képet tett közzé róla.

A fogász ezután Dél-Londonba költözött és a Maxident Clinicnél helyezkedett el, de felettesei előtt is eltitkolta állapotát.

"Szégyenletes a viselkedése. A páciensek egészsége mindig első kellene, hogy legyen. Õszintén be kellett volna vallania, hogy HIV-fertőzött" - méltatlankodott egy másik orvos.

Allan Reid már nem dolgozik, és bár nagyon kicsi az esélye, hogy bárkinek is továbbadta volna a vírust, felelősségre vonják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt az éjjel Kijevben, Oroszország drónokkal szórta meg az ukrán fővárost. Az orosz hadsereg a napokban elfoglalta a donyecki Mihailivkát, az offenzívában résztvevő katonáknak személyesen gratulált az orosz védelmi miniszter. Ukrajna érdeklődik az ötödik generációs török Kaan vadászbombázó iránt. Közben folyamatosan jönnek a hírek arról, hogy Észak-Koreából származó katonák kerültek az ukrán frontvonalakra, Oroszország oldalán. A nap közben elfoglalták az oroszok Nyevszkét és Krasznij Jart. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta győzelmi tervét az ukrán parlament előtt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×