eur:
400.95
usd:
368.01
bux:
74824.51
2024. október 16. szerda Gál

Három évesen már saját találmánya volt a leleményes kisfiúnak

Öt esztendős a legifjabb brit feltaláló, akinek ötletét immár szabadalmaztatták is.

A brit kisfiú mindössze három éves volt, amikor kipattant fejéből az isteni szikra: a kétfejű söprű ötlete.

Apja ihlette meg, ahogy leveleket söpört össze egy nagy söprűvel, de néha átváltott egy kisebbre, amikor a "finomítás" következett. A gyerek bement a sufniba és egy gumikötéllel tért vissza, amellyel összekötötte a két söprűt, majd pedig bejelentette apjának, hogy feltalált valamit. Ez lett a kétfejű változat alapmodellje.

A fejek tehát nem a nyél két végén vannak, hanem ugyanazon, egymás után: előbb a durvább szeméthez a nagyobb, aztán az apróbbhoz a kisebb. Így munkát lehet megtakarítani, elvégre elég feleannyi húzás a korábbi kétsöprűsök helyett.

Az apa szabadalmi jogász, és annyira meglepődött fia ötletén, hogy elhatározta, levédeti.

"Csakis egy gyereknek juthat eszébe ennyire egyszerű megoldás" - mondta a férfi.

Hozzátette, hogy nem a duplafejű söprű értékesítése motiválta, hanem, hogy örömet szerezzen fiának, illetve, hogy biztosítsa neki, ha felnőttként netán üzletet akarna csinálni találmányából.

A 200 fontba került szabadalmaztatás révén az ötlet 20 évre védett.

Címlapról ajánljuk
Nemzeti konzultáció indul, elkészült a gazdaságvédelmi akcióterv - Kormányinfó percről percre

Nemzeti konzultáció indul, elkészült a gazdaságvédelmi akcióterv - Kormányinfó percről percre

A hagyományoktól eltérve szerdán ad számot a kormány hétközi ülésének döntéseiről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: nemzeti konzultáció indul, valamint 21 intézkedésből álló gazdaságvédelmi akciótervet is meghirdetett. Orbán Viktor október 23-án a Millenárison beszél majd 11 órakor. A Tisza Párt elnöke is hosszasan téma volt. Cikkünk percről percre frissül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Riadó volt Kijevben, beszáll a háborúba Észak-Korea - Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt Kijevben, beszáll a háborúba Észak-Korea - Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt az éjjel Kijevben, Oroszország drónokkal szórta meg az ukrán fővárost. Az orosz hadsereg a napokban elfoglalta a donyecki Mihailivkát, az offenzívában résztvevő katonáknak személyesen gratulált az orosz védelmi miniszter. Ukrajna érdeklődik az ötödik generációs török Kaan vadászbombázó iránt. Közben folyamatosan jönnek a hírek arról, hogy Észak-Koreából származó katonák kerültek az ukrán frontvonalakra, Oroszország oldalán. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×