eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Hatalmas stresszt okoz, ha nem vagyunk elérhetőek mobiltelefonon

Nomofóbia - ez a neve annak az új stresszforrásnak, amelyben egyre többen szenvednek.

A 21. századi ember egyik legnagyobb félelmét immár az jelenti, ha nem érhető el mobiltelefonon. Már egy kifejezést is alkottak ennek a meghatározására, ez a nomofóbia.

Egy kutatás szerint Nagy-Britanniában 13 millión szenvednek a nomofóbiában, vagyis rettegnek attól: ha mobiltelefonjuk éppen nem üzemel, nincs térerő, nem áll rendelkezésre a szükséges pénz, vagy nem találják a készüléket, ha az éppen csörög.

Sokaknak nagyon fontos, hogy bármelyik pillanatban kapcsolatba léphessenek családtagjaikkal vagy ismerőseikkel, így a megkérdezettek nagy része egy percre sem kapcsolja ki a telefonját.

Egy felmérés szerint a mobilt használók 53 százalékánál okoz idegességet, ha valamilyen okból nem elérhetőek. A férfiak esetében magasabb a nomofóbia aránya, 58 százálékos, míg a nőknél 48 százalék.

A kutatást végző cég munkatársai azt tanácsolták, hogy a nomofóbia elkerülése érdekében tartsuk biztonságos helyen a készüléket, nehogy az elvesszen, hordjunk magunkkal töltőt, ha a telefon lemerülne, és mindig töltsük fel elegendő pénzzel a telefonkreditünket.

Emellett érdemes adni a családtagoknak és az ismerősnek egy alternatív telefonszámot, amin elérhetőek vagyunk, ha a mobillal valamilyen gond történik.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×