eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A halálos beteg Patrick Swayze kezelőorvosa még reménykedik

Kezelőorvosa is megerősítette, hogy hasnyálmirigyrákkal kezelik Patrick Swayze-t, ám Dr. George Fisher szerint az 55 éves színész esélyei sokkal jobbak, mint amit a lapok sugallnak. Az orvos szerint ugyanis a Dirty Dancing sztárja jól reagál a kezelésekre, így van remény, hogy több mint öt hete van hátra.

Patrick Swayze kezelőorvosa megerősítette, hogy az amerikai színészt hasnyálmirigyrákkal kezelik. Dr. George Fisher ugyanakkor tagadta azokat a lapértesüléseket, melyek szerint a Dirty Dancing sztárjának már csak hetei lennének hátra.

"Patrickben csak nagyon kis mértékben van jelen a kór, és szervezete egyelőre jól reagál a kezelésre" - jelentette ki az orvos. A hasnyálmirigyrákban szenvedő betegek túlélési aránya 5 százalék.

"A különböző időpontokat megjelölő tudósítások minden alapot nélkülöznek, miként a mellékhatásokat taglalók is. Ennél sokkal optimistábbak vagyunk" - tette hozzá Dr. George Fisher, aki szerint Patrick Swayze továbbra is az eddig megszokott időbeosztásban dolgozik.

"A közönségtől kapott túláradó támogatás és aggodalom mélyen meghatja Patricket és a családját" - mondta a sztár kezelőorvosa.

Tavaly karácsonykor kezdődött

A National Enquirer amerikai lap szerdán adott hírt a Dirty Dancing és a Ghost sztárjának betegségéről. Az újság szerint a színész tünetei tavaly karácsonykor jelentkeztek, akkor, amikor egy új sorozat, a The Beast bevezető epizódját forgatta, amelyben egy chicagói FBI-ügynököt játszik. A Dirty Dancing sztárja azt remélte: ez lesz számára a visszatérés.

"Patrick vért köhögött fel, így kórházba vitték" - mondta a lapnak egy meg nem nevezett forrás, aki szerint a színész ezután egészen január végéig várt, hogy igazán kivizsgáltassa magát, de akkor a Stanfordon jelentkezett. Röviddel ezután orvosai megállapították, mi a baja.

Az amerikai sajtó nemrég arról számolt be, hogy Patrick Swayze gasztroenterológiai műtéten esett át, aminek hírét szóvivője is megerősítette.

Mostanáig titkolta

Az 55 éves színész hónapokon át titkolta, hogy a halálos kórral küzd: ő és neje a hétvégéken repült magángépén új-mexikói otthonából Kaliforniába, hogy ne keltsen feltűnést. Állítólag csak rokonainak és legközelebbi barátainak mondta el, min megy keresztül.

A National Enquirer szerint a Stanford rákcentrumában dolgozók csalódottak, amiért a színész szervezetében kialakult daganat a három sorozatnyi kemoterápiás kezelés hatására sem zsugorodott.

Patrick Swayze állítólag nagyon rossz bőrben van: 15 kilót fogyott, és csak folyékony táplálékot vehet magához, mert a szilárd ételeket képtelen magában tartani. Betegsége elhatalmasodott a színészen: az áttétek ellepték a szerveit, esélye a túlélésre orvosai szerint csupán öt százalék.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×