eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Csaknem ötvenmilliót vertek el két hét alatt, börtön a jutalmuk

Rács mögé kerül két testvér, mivel jó részét elköltötte annak a pénznek, amely tévedésből került egyikük számlájára.

A 20 éves Sarah Jane Lee 12 hónapra a fiatalkorú bűnelkövetők intézetébe, míg nővére, a 25 esztendős Amanda Moorcroft 10 hónapra börtönbe kerül, amiért elköltött több mint 134 ezer fontot (közel 45,7 millió forintot). Ez önmagában még nem büntetendő, ám a pénz nem volt az övék: tévedésből került az egyikük számlájára.

Sarah Jane 2006 novemberének végén sétált oda egy ATM automatához, hogy levegyen a számlájáról 10 fontot; pelenkát akart vásárolni. A lány számláján aznap reggel alig valamivel több mint 6 font volt, a Deutsche Bank azonban később 135 ezer fontot utalt rá - tévedésből.

A hiba Sarah Jane számlavezető bankjának, az Abbey Nationalnak tűnt fel, 15 nappal később, addigra azonban a lány és nővére a pénz nagy részét már elköltötte: családjukkal Floridába utaztak, padlószőnyeget és egy új tévét vettek, aztán újra vásárolgatni indultak.

A 135 ezer fontból mindössze 162 (55 ezer forint) maradt, a Deutsche Bank pedig csupán 61 ezret (20,7 millió forintot) kapott vissza. Az ügyben döntő bíró, Pamela Bradley azért hozott szigorú ítéletet, mert úgy vélte: a testvérek kihasználták a helyzetet, és bár tudták, hogy a pénz nem az övék, a saját szórakoztatásukra és luxuscikkekre költötték.

Sara Jane Lee ügyvédje szerint a lány már rég megbánta, hogy nővérével elverte a pénzt. "Sajnálja, amit tett, és azt kívánja, bárcsak visszaforgathatná az időt" - magyarázkodott John Woodward.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×