eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Csak a madarak nyelvét beszéli a legújabb Maugli

Egy olyan kisfiút találtak az orosz gyermekvédelmi hatóságok, aki csak a madarak nyelvét érti, pedig az édesanyjával élt.

Először a Pravda című napilap számolt be arról, hogy a hatóságok egy hétéves fiúra bukkantak, aki csak csiripelni tudott, mert az anyja - aki rengeteg madarat tartott odahaza - vele is úgy bánt, mintha az egyik háziállata lenne. A 31 éves nő egyébként nem bántotta a gyermekét, enni is adott neki.

A hatóságok szerint a fiú - a Dzsungel könyve vadállatok között fölnövő főhőséről elnevezett - Maugli-szindrómában szenved, nem képes megérteni az emberi kommunikációt.

Galina Volszkaja szociális munkás elmondta: a hatóságokat sokkolta, amikor megtalálták a fiút a két hálószobás lakásban, amelynek padlóján jelentős mennyiségű madárürülék volt.

A szociális munkások kérdéseire a gyermek csiripelve válaszolt, és amikor frusztrálta, hogy nem értik meg, karjaival a madarak szárnyainak mozgását utánozta.

A fiút egy intézetben helyezték el.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×