eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kifakadt a popsztár: "ez undorító"

A Bee Gees énekese szerint a lemezipar vezetői manapság többet foglalkoznak egy-egy előadó, vagy zenekar imidzsével, mint az általuk játszott zenével. Robin Gibb úgy véli: ennek következtében rengeteg izgalmas tehetség elkallódik.

A Bee Gees énekese szerint rossz irányba tart a zeneipar, mivel a kiadók vezetői nagyobb hangsúlyt fektetnek az előadók és zenekarok külsejére, mint az általuk játszott zenére.

Robin Gibb úgy látja, hogy ennek a hozzáállásnak a következményeként rengeteg tehetség nem jut megfelelő lehetőséghez, ezért elkallódnak a szélesebb közönség számára.

"Manapság nehezebb az új előadók és zenekarok élete, különösen azoknak, akik saját dalaikat játsszák. Például ha nem kifejezetten jóképűek, akkor a kiadók könnyen elzavarhatják őket" - jelentette ki a hetvenes évek egyik legsikeresebb együttesének (egyébként nem kifejezetten jóképű) énekese.

"Ez undorító. Lehet, hogy nagyszerű dalszerzők vannak közöttük, akiket bármilyen más korszakban szívesen szerződtettek volna. Muszáj megfordítanunk ezt a folyamatot és segíteni, hogy új, fiatal szerzők nagyszerű dalokat szerezzenek, és így a brit előadók ismét meghódíthassák Amerikát" - tette hozzá Robin Gibb.

Nem akárki szólalt meg

Robin Gibb 1949-ben született a Nagy-Britanniához tartozó Man-sziget fővárosában, Douglasben. Ikertestvérével, a 2003-ban elhunyt Maurice-szal és öccsével, Barry-vel Ausztráliában alakították meg a Bee Gees együttest, amely minden idők egyik legsikeresebb popcsapatának számít.

1994-ben beválasztották a Dalszövegírók Halhatatlanjai közé, három évvel később a Bee Geest sorolták be a Rock and Roll Hall of Fame-be. Robin Gibbet 2001 szilveszterén tüntették ki a Brit Birodalom Érdemrendjével, majd 2004-ben tiszteletbeli zenedoktori címet kapott a Manchester-i Egyetemtől.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×