eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Eladó az egyetlen Beatles-lakás

Eladó az egyetlen lakás, amelyben együtt lakott a Beatles mind a négy tagja. A brit főváros egyik luxusnegyedében található ingatlant mintegy 600 millió forintért árulják.

Eladó az egyetlen olyan lakás, amelyben együtt lakott a Beatles együttes mind a négy tagja. A tetőtéri luxusingatlan a londoni Mayfair elitnegyedben 1,75 millió fontba (615 millió forint) kerül. Egy kaliforniai bankár árulja - közölte Peter Bevan, az értékesítéssel megbízott Sotheby,s aukciós ház luxusingatlan- közvetítő irodájának munkatársa.

A négyszobás lakást Brian Epstein menedzser szerezte a liverpooli zenészeknek 1963 őszén. Akkoriban jelent meg a She Loves You című dal, amellyel olyan népszerűek lettek, hogy szállodában már nem tudtak nyugodtan pihenni a rajongók miatt.

Négyen együtt csak néhány hónapig használták a bérleményt, aztán Paul McCartney elköltözött barátnője, Jane Asher családjához, John Lennon pedig kivett egy lakást első feleségével, Cynthiával. George Harrison még maradt egy darabig Ringo Starrral együtt és utána is közösen béreltek lakást Knightsbridge-ben, ugyanabban a háztömbben, ahol Epstein lakott.

A jelenlegi tulajdonos egy rokonától örökölte a Green Street-i lakást. Felújította, most háromszobás modern otthon. Ritkán jár Londonban, ezért adja el. "Ügyfelünk pontosan ismeri az ingatlan történetét, de Beatles-szentélyt azért nem csináltatott belőle" - mondta a Sotheby,s ingatlanügynöke.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×