eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

A Botox átka: rettegj, Hollywood!

Napjaink színészei számára igen fontos, hogy arcuk fiatalos, sima, ránctalan legyen, ezért nem restek mindenféle szépészeti beavatkozásnak alávetni magukat. Az sem tartja őket vissza, hogy ezt színészi teljesítményük bánja.

Hollywood sztárjainak mindig is lételeme volt az átváltozás, már a harmincas években különleges étkekkel próbáltak lefogyni. Manapság a Botox számít szinte elengedhetetlennek a 40 év feletti csillagoknál.

Ennek azonban súlyos ára van. A legtöbb színész a filmek nagy részében mintha bénult arccal játszaná a szerepét, mimikája alig érzékelhető. Hogy mi ennek az oka? A Botox. A ránctalanító beavatkozás hatására ugyanis az arc már nem képes olyan kifinomult gesztusokra, mint korábban, hiszen a Botox kis dózisban adagolt idegméreg, amely tartósan gátolja a mimikai izmok működését.

Melanie Griffith például egy évtizeddel ezelőtt még szinte bármit képes volt kifejezni az arcával, manapság azonban az egykor briliáns színésznő már nem képes minderre.

Alfred Hitchcock egyszer azt mondta: filmjeiben a leghatásosabb jelenetek a közeli arcok. A legendás rendező manapság nem nagyon boldogulna a botoxos színészekkel.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×