eur:
401.35
usd:
365.78
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Nőből férfivá: sokmilliós kártérítés a tét

Pert nyert egy sebész ellen egy német asszony, akit tinédzser korában az orvos "jó szándékból" fiúvá operált.

A nőt 1960-as születésénél kivételesen nagy csiklója miatt fiúnak hitték, és ennek megfelelően nevelték fel. A hölgynek tizenévesen bajsza és szakálla nőtt, ami erősítette a róla kialakult fiús benyomást. Amikor 16 éves korában vakbél miatt megműtötték, a sebész eltávolította a méhét és a petefészkeit, mivel nem találta azokat "helyénvalónak".

A műtét után közölték a pácienssel, hogy a beavatkozásig 60 százalékban nő volt. A tinédzser ezt képtelen volt feldolgozni, és többször is öngyilkosságot kísérelt meg. Ezek után szülei szakemberhez vitték. Az orvosok ugyan nem találtak női nemi szerveket a testén, de a kromoszómavizsgálat azt mutatta, hogy nő, ezt a tényt azonban elhallgatták előle.

Ezt csak 2006-ban tudta meg, ezért indított ekkor pert. Ítéletében a bíróság úgy ítélte meg, hogy a sebész nem tájékoztatta kellőképpen a pácienst a műtéteiről.

A hölgy százezer euró - 26 millió forint - kártérítést követel a sebésztől, ám a bíróság még nem döntött az összeg nagyságáról.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×