eur:
399.97
usd:
364.93
bux:
74186.25
2024. október 9. szerda Dénes

Ágyúval lövik a vodkát

Szeszágyúval készül az egyik ukrán vodkagyár a közelgő nőnapra. Az üzem ezen felül gyárt vodkabuzogányt, benzineskanna-alakú butéliát is.

Az Ukrajnában fekvő Csernyihivben található üzem most hozta forgalomba a Harmata (Ágyú) elnevezésű termékét, amely azonban nem annyira háborús eszközre, mint inkább férfi nemi szervre emlékeztet - olvasható a Korreszpondent.net című orosz nyelvű ukrán hírportálon.

A vodkával töltött ágyút viszik mint a cukrot, az emberek ugyanis jópofa ajándéknak tartják, s nem csupán a hölgyeket készülnek megajándékozni március 8-án, hanem csaknem két héttel
korábban állítják hadrendbe. A szovjet időkből öröklődött hagyomány szerint február 23-án - az egykori Vörös Hadsereg napján - az urakat illik felköszönteni.

A csernyihivi gyár más eredeti kiszerelésű termékeket is kínál a vásárlóknak. Így akad vodkabuzogány, vásárolható alkoholos nedű benzineskanna-alakú butéliában vagy hordócskában - egy kozákkal ráadásként.

Szerepel a kínálatban egy Aranygyapjú elnevezésű termék, de gyárt az üzem alkoholos kardokat és pisztolyokat is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar EU-elnökség programbeszédében a versenyképesség növelését, a szabályozások egyszerűsítését és a tagállamok közötti együttműködés erősítését hangsúlyozta az Európai Parlament előtt. Kijelentette, hogy a magyar elnökség novemberben új versenyképességi paktumot mutat be, és kiemelte, hogy az EU ipari kapacitásainak megtartása, a magas energiaárak kezelése és a zöld átállás megalapozása kulcsfontosságú. A migrációval kapcsolatban a miniszterelnök a schengeni rendszer összeomlásától óvott, és az unió határain kívül kialakítandó menekültügyi hotspotokat javasolta. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősen kritizálta a magyar miniszterelnök kijelentéseit és a kormány intézkedéseit, álszentséggel vádolva a kabinetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×