eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra

Csoda Oregonban

A "mennyországból" küldött karácsonyi üdvözlőlapot barátainak és rokonainak egy két hónapja elhalálozott férfi.

Chet Fitch 88 éves korában, októberben hunyt el az egyesült államokbeli Oregon államban. Két hónappal halála után 34 kézzel írt üdvözlőlapja érkezett meg barátaihoz és rokonaihoz.

A feladó címe a "Mennyország" volt. A lapokban az állt, hogy Isten engedélyezte a néhai Mr. Fitch-nek, hogy visszatérjen a Földre, és feladja üzeneteit.

Patty Dean, az egykori Chet Fitch borbélya azonban elárulta, hogy a viccet együtt tervelték ki még 1987-ben. Fitch azzal indokolta tervét, hogy szeretne halála után még egy utolsó poént.

Patty Dean elmondta, hogy a férfi megérezte halálát, ugyanis egy héttel elhunyta előtt azt mondta neki: idén valószínűleg elküldheti az előre megírt levelezőlapokat.

A barátok és rokonok mulatságosnak és szórakoztatónak találták a levelezőlapokat. Lánya, Tangren Alexander kedvesnek és viccesnek nevezte az üdvözletet, olyannak, mint amilyen édesapja volt életében.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×