eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Meglepő fordulat az eltűnt kislány ügyében: lefényképezték Marokkóban augusztus végén

Átadta a McCann-család ügyvédjének egy spanyol turista azt a fényképet, amelyet augusztus 31-én készített Marokkóban, és amelyen feltételezése szerint a házaspár május elején, Portugáliában eltűnt kislánya látható, amint egy helyi asszony a hátán cipeli. A fénykép új irányba terelheti a nyomozást.

A meglehetősen rossz minőségű fényképen, amelyet kedden éjszaka hozták nyilvánosságra - egy szőke, hosszú hajú kislány látszik, akit a hátán visz egy helybéli asszony mások társaságában.

A felvétel a marokkói Zinat közelében készült. A spanyol turista, aki készítette, már a negyedik szemtanú, aki látni vélte kislányt az eltűnés óta - viszont ez az első kép, amely bizonyítékként is szolgálhat.

Egy spanyol napilap jelentése szerint ugyanis jelentkezett egy újabb turista, aki úgy gondolja: a kislányt látta május végén az afrikai országban, de állítása szerint hiába értesítette a portugál rendőrséget, a nyomozók nem foglalkoztak a vallomásával, mert nekik meggyőződésük, hogy Madeleine halott.

"A fénykép komoly kérdéseket vet fel, hiszen a rajta látható kislány valóban hasonlít Madeleine-re. Kate és Gerry McCann mindent megtesz azért, hogy megtudja, valóban a gyermeküket ábrázolja-e" - hangsúlyozta a család szóvivője.

A képet készítő Clara Torres, aki Albacetében él, a COPE spanyol rádiónak azt mondta: amikor meglátta a gyereket, azonnal Madeleine jutott az eszébe. "Bár nem vagyok benne száz százalékig biztos, Madeleine is lehet a fotón" - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy miután rájött: a spanyol hatóságok túl lassan reagálnak, átadta a fotót a brit nagykövetségnek és felhívta a McCann-család ügyvédjeit. A képet most számítógépes technikával próbálják meg javítani és felismerhetővé tenni.

A kislány szülei már korábban is úgy gondolták, hogy Maddie-t eltűnése után órákkal Marokkóba csempészték - és egyre több jel utal arra, hogy a rendőrség valóban nem tett meg mindent annak érdekében, hogy kövesse ezt a nyomot. Praia da Luzból, ahol a család nyaralt, ötórányi autó- és félórai tengeri útra van a marokkó Tangiers.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×