eur:
387.6
usd:
359.64
bux:
69352.37
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

A világhírű rocker fizeti az erőszakkal vádolt fekete tinik ügyvédjét

Tízezer dollárt adományozott David Bowie annak az alapnak, amely fizeti hat afro-amerikai tinédzser ügyvédeit. A fiúkat azzal vádolják, hogy megverték egyik fehér bőrű osztálytársukat.

A louisianai kisvárosban csütörtökön több ezren vonultak ki az utcára, hogy támogatásukról biztosítsák a csak "jenai hatoknak" nevezett csoportot. Mychall Bellt és öt társát erőszakkal vádolják.

"Jenában nyilvánvaló jogsértés készül" - közölte egy e-mailben David Bowie, és bejelentette, hogy anyagilag is hozzájárul a fiúk védelméhez. A világhírű brit zenész szerint a fiúkat a bőrül színe miatt hátrányos megkülönböztetés éri, nem számíthatnak egyenlő elbánásra a bíróság előtt.

"A pénzzel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy megakadályozzunk egy hamis vádemelést és egy tisztességtelen ítéletet" - hangsúlyozta Bowie.

Bellt június 28-án másodfokon is bűnösnek ítélte a hattagú, kizárólag fehérekből álló bíróság. A fiút a tavaly decemberi támadás idején 16 éves volt.

A tiltakozó menetet az ítélethirdetés idejére időzítették. Al Sharpton tiszteletes, a tiltakozás szervezője megpróbálta a börtönben is meglátogatni Bellt, aki a börtönben várja az ítéletet, a család ugyanis nem tudta kifizetni a 90 ezer dolláros óvadékot.

Címlapról ajánljuk
Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány
Exkluzív bejelentés

Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány

Magyar szövetségi kapitány veszi át a férfi jégkorong-válogatott irányítását – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Such György. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arra tesz javaslatot az elnökségnek, hogy Majoross Gergely klubedzői munkája mellett dolgozzon a nemzeti csapatnál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Fontos szintet tört át a forint

Fontos szintet tört át a forint

Csütörtökön február 23-a óta nem látott szintre erősödött a forint az euróval szemben. A forintnak ezúttal a vártnál magasabb amerikai segélykérelmek után a dollár gyengülése adott lendületet. Pénteken a magyar inflációs adat után is folytatódik az erősödés, ezúttal pedig a dollárral szemben szakított le fontos szintet a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×