eur:
396.16
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

O. J. Simpsont őrizetbe vették

Betörés miatt őrizetbe vették vasárnap Las Vegasban O. J. Simpsont. Az egykori amerikaifutball-sztár és színész állítólag több társával együtt betört egy szállodai szobába, ahol fegyverrel kényszerítettek egy kereskedőt olyan tárgyak átadására, amelyek egykor az övé és más sportsztároké voltak - jelentette a CNN.

A korábban kettős gyilkossággal, volt feleségének és barátjának megölésével vádolt, majd felmentett Simpson azt mondta: azért ment ismerőseivel a Palace Station szállodába, hogy megnézzék, ott vannak-e bizonyos korábban tőle ellopott tárgyak. Tagadta, hogy fegyverük is lett volna.

A rendőrség annyit közölt, hogy két lőfegyvert foglaltak le az ügyben, és Simpsonon kívül egy másik férfit is őrizetbe vettek.

A CNN szerint egyelőre nem tudni, hogy mi a vád a 60 éves Simpson ellen, elképzelhető, hogy fegyveres rablásban vett részt.

Az Egyesült Államokban és szerte a világon milliók kísérték figyelemmel 1995-ben O. J. Simpson perét.

A vád szerint ő ölte meg volt feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldmant, akiket több késszúrással találták meg 1994 júniusában Brown Simpson Los Angeles-i háza előtt, a nő torkát is elmetszették.

A per végén a fekete bőrű sztárt felmentették; védői azt hangoztatták, hogy a Los Angeles-i rendőrséget a feketékkel szembeni előítéletek mozgatják.

Nem is kitaláció?

Néhány hete derült ki, hogy O.J. Simpson mégis publikálhatja If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvét Nicole Brown Simpson és Ronald Goldman meggyilkolásáról.

Az egykori sportoló arról írt, hogyan követte volna el a kettős gyilkosságot, ha ő lett volna a tettes.

Sok pszichológus szerint nem kitalált történetről van szó, hanem a valóságról, Simpson közvetve beismerte szörnyű tettét.

A közfelháborodás miatt a kiadó először meghátrált, de a Goldman család és O. J. Simpson képviselői később megállapodtak a publikálásról úgy, hogy Goldmanék hozzáfűzhetik a kézirathoz a megjegyzéseiket, s a könyv hasznából is részesednek, hogy segítsék az erőszakos bűncselekmények áldozatait segítő alapítványt.

Denise Brown, a megölt exfeleség húga viszont bojkottra szólította fel a közvéleményt.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×