eur:
395.44
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Megrázó naplót vezetett lányai haláláról

Internetes naplót vezet egy gyászoló apa, akinek mindkét lánya meghalt egy autóbalesetben. A megrázó bejegyzésekből kiderül: a családnak a hit segített abban, hogy feldolgozza a történteket.

Internetes naplót vezet az az férfi, aki mindkét lányát elvesztette egy autóbalesetben. A férfi megörökítette azokat a pillanatokat is, amikor megtudta: meghaltak a gyerekei. (Az angolul írt bejegyzésekbe ön is belepillanthat, ha ide kattint.)

A karambolt egy, a brit légierőnél dolgozó tizedes okozta, amikor ittasan, a menetiránnyal szemben hajtott az egyik suffolki országúton még tavaly júniusban.

Csak a vétkes élte túl

Phil Stoddart lányai, a 18 éves Claire, és a 15 éves Jennifer, valamint a szintén 18 éves Carla Took azért autóztak Lowesloftba, hogy az ottani Red Hot Chili Peppers-koncerttel ünnepeljék meg, hogy bizonyítványuk jeles lett.

Hazafelé tartottak, amikor Ben Morphey kocsija az övékébe csapódott. A balesetet csak a tizedes élte túl, mindhárom lány, és a katona két utasa is meghalt.

Nem kerülheti el a börtönt

A 22 éves Morphey korábban tagadta a vádakat, az ipswichi bíróság előtt azonban, bevallotta, hogy a tragédia előtt tekintélyes mennyiségű alkoholt fogyasztott egy éjszakai szórakozóhelyen, és ő tehet a balesetről.

A bíró, John Holt kijelentette: a fiúnak mindenképpen börtönbe kell majd vonulnia, akár 10 évet is kaphat, jelenleg azonban óvadékkal szabadlábra helyezték, hiszen továbbra is egy légi bázison lakik.

Istennel találkoztak

A férfi blogjában beszámolt azokról a szívszorító pillanatokról, amikor feleségével eldöntötték: lányukat lekapcsolhatják a lélegeztetőgépről.

"Jenny lélegzett, de mesterségesen. Röviden tájékoztattak minket, majd magunkra hagytak egy-egy csésze teával. A szívünk mélyén tudtuk, hogy Claire halott, és éreztem, hogy Jenny is elment" - írta Phil Stoddart.

"Nehéz volt csak ott ülni, nagyon nyomasztó, olyan, mintha bebörtönöztek volna, így sétálgattam néhány percig a friss levegőn. Istenem, mekkora szükségem van rád. Visszasiettem, és leültem Heather (a feleség) mellé, aki alig tudott mozdulni, majd imádkozni kezdtük" - emlékezett vissza a gyászoló apa.

"Ez volt az a pillanat, amikor Isten találkozott velünk abban a kis szobában. Imádkoztunk, beszéltünk hozzá, és én ár biztos voltam benne, hogy mindketten elmentek, hogy vele legyenek, és azt hiszem, Heather is tudta" - tette hozzá Phil Stoddart.

"Hogyan éreztük magunkat? Nos, nyugalom és béke szállt ránk. Biztosak voltunk abban, hogy Vele vannak, erős volt a meggyőződésünk" - írta a férfi.

Az apa arról is beszámolt, milyen érzés volt elengedni a lányukat, aki az agyhalál állapotába került. "Imádkoztam, mert tudtam, hogy Isten vissza tudja hozni, ha akarja. Imádkoztunk, és hallottam egy nyugodt, biztató hangot: 'nem, ő már itthon van velem'." Ezután a szülők úgy döntöttek, Jennifert is lekapcsolhatják a lélegeztetőgépről.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×