eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Szenzáció: új csatornán a legnézettebb szappanopera?

Több mint két évtized után új televíziós csatorna sugározhatja Nagy-Britanniában az egyik legnézettebb szappanoperát, a Szomszédokat. A jogokat birtokló közszolgálati BBC ugyanis egyelőre elfogadhatatlannak tartja a jogtulajdonos által támasztott feltételeket.

Új csatornára kerülhet az egyik legnézettebb angolszász szappanopera Nagy-Britanniában, miután megrekedni látszanak a tárgyalások a közszolgálati BBC és a jogbirtokos Fremantle nevű cég között.

A BBC szerint ugyanis a tulajdonos "irreális és kapzsi" feltételeket támaszt a Nagy-Britanniában 21 éve futó Neighbours (Szomszédok) című sorozat kapcsán.

"Ha nem sikerül rendkívül záros határidőn belül megegyeznünk, akkor visszavonjuk az ajánlatunkat és az arra szánt pénzt más területen fektetjük be. Jó ajánlatot tettünk, amelyet könnyen visszavonhatunk" - nyilatkozta a BBC beszerzési igazgatója.

A BBC jelenleg 25 ezer fontot (8 millió 775 ezer forintot) fizet epizódonként, a Fremantle ennek az összegnek a közel háromszorosát szeretné megkapni az új szerződésben.

A Szomszédok a legnépszerűbb a brit földi sugárzású televíziók napközbeni műsorai között. A sorozatot - melynek Magyarországon is ismert sztárjai közül talán Kylie Minogue és Jason Donovan nevét érdemes megemlíteni - 1986 óta naponta kétszer vetíti a BBC1.

A jogtulajdonosnak természetesen akkor sem kell elkeserednie, ha a BBC netalán nem újítaná meg a szerződést, hiszen a kereskedelmi ITV alig várja, hogy lecsaphasson az egyik legnézettebb angolszász szappanoperára.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×