eur:
394.59
usd:
364.55
bux:
73449.75
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Bíróság elé állították, mert eldobott egy banánhéjat

Egy brit város önkormányzata pert indított egy férfi ellen, mert az nem akarta kifizetni a rá kirótt büntetést. Andrew Shepherdet azért bírságolták meg, mert kocsija ablakán kidobott az utcára egy banánhéjat.

Braintree önkormányzata szerint egyik környezetvédelmi tisztviselőjük látta, amint Andrew Shepherd kocsijából a vezető kidob egy banánhéjat az úttestre. Azt azonban nem sikerült bizonyítaniuk, hogy az autót Andrew Shepherd vezette.

Az önkormányzatnak ez annak ellenére nem sikerült, hogy a 24 éves fiatalember újságíróknak korábban azt nyilatkozta: ő vezette az autót, amelynek szélvédőjére egy járókelő rádobott egy banánhéjat. Õ csak ezt szedte le, és dobta le az útra.

Annak ellenére, hogy a történet még egy országos napilapban is megjelent, az önkormányzatot képviselő ügyvédek ezt nem hozták fel bizonyítékként a tárgyaláson.

A szemetelésért kiszabott bírság összege 50 font, azaz 20 ezer forint volt. Jogi szakértők a perköltséget, amelyet az önkormányzatnak kell állnia, 1000 fontra, vagyis 393 ezer forintra becsülik.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×