eur:
393.7
usd:
356.5
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Kétmilliós borravalót kapott a pultos lány

Cindy Kienow legnagyobb meglepetésére két hete 100 dollár borravalót kapott az egyik vendégtől. Ezek után szóhoz sem jutott, amikor két héttel később a férfi ezt is megtoldotta egy pár nullával. A Hutchinson Applebee's bárpultosa 10 ezer dolláros, azaz több mint kétmillió forintos borravalót kapott egy 26 dolláros számlára.

"Meg sem tudtam mozdulni. Fogalmam sem volt, mit mondjak. Azt mondta, hogy ebből biztos tudok majd venni magamnak valami szépet, Csak annyit válaszoltam: valóban." - idézte fel Cindy Kienow a történteket az AP-nek.

A férfi, akit érthető módon nem akart megnevezni a cég, havonta többször tér be ebédelni, vagy vacsorázni, és a bárnál ül le. Mindig is jó borravalókat adott, általában a számla felét otthagyta pluszban.

"Általában aláírja a hitelkártyás számlát és lefordítja. Ám most nem tette ezt, amikor odamentem azt mondta: azt akarja, hogy tudjam, nem egy viccről van szó" - mesélte a bárpultos.

A cég azért a biztonság kedvéért leellenőrzi, hogy valóban igazi-e a borravaló. A Hutchinson Applebee's tulajdonosának, a JS Enterprises-nek az elnök-helyettese, Rhodri McNee szerint az ellenőrzés a vége felé jár, és nagyon örülnének, ha hamarosan át is adhatnák a csekket a bárpultosnak, aki nyolc éve dolgozik a cégnél, és akinek munkájával nagyon meg vannak elégedve.

Cindy Kienow még nem döntötte el, hogy mit csinál majd a pénzzel, de valószínűleg követi a férfi tanácsát, és vesz magának belőle valami szépet. Például egy terepjárót, amire már rég vágyik.

Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×