eur:
394.16
usd:
364.65
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A konyhapadló alatt rejtőzött az elítélt

Egy elítélt tolvaj négy éven keresztül bujkált a börtön elől édesanyja konyhájának padlója alatt Csehországban.

A 25 éves cseh tolvaj, Ondrej Hlavac azután szökött meg a hatóságok elől, hogy lopással vádolták meg. Távollétében 18 hónapos börtönbüntetésre ítélték.

A hatóságok többször is kiszálltak a szülei házához, de minden egyes alkalommal azt a választ kapták, hogy a szülőknek nincs kapcsolatuk fiúkkal.

A férfit végül egy ilyen látogatás alkalmával fogták el, amikor rajtakapták, ahogy megpróbál eltűnni a konyha padlójában lévő lyukban.

Édesanyja bevallotta: megengedte fiának, hogy a használaton kívüli régi pincében rejtőzzön.

A fiatalembernek - aki már rég szabadlábon volna, ha az ítélet után feladja magát és leüli büntetését - most nemcsak a 18 hónapos szabadságvesztést kell letöltenie, hanem könnyen előfordulhat, hogy a négy éves szökés és bujkálás jogi következményeit is viselnie kell.

Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×