eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Decemberben érkezhetnek a pótlóbuszok a 3-as metróhoz

Sajtóértesülések szerint legkorábban decemberben érkezhetnek meg azok a pótlóbuszok, amelyek a 3-as metró szerelvényeit helyettesítenék a felújítás idején. Az észak-déli vonal rekonstrukciója az eredeti tervek szerint decemberben kezdődhet.

 Sajtóértesülések szerint leghamarabb decemberben érkezhetnek meg a 3-as metró felújításához szükséges pótlóbuszok.

A Magyar Idők kiemelte, hogy múlt pénteken megszületett a kormánygarancia a buszbeszerzés ügyében, így a kabinet 150 jármű esetében fedezi a fővárosi önkormányzat költségeit. Kormányzati szereplők korábban egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy a magyar buszgyártás beindítását segítheti a metró rekonstrukciója.

Tarlós István főpolgármester a részletekről Varga Mihály nemzetgazdasági és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel tárgyal. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a feleknek meg kell állapodni a korábban a főváros által támogatott buszbeszerzés és a szolgáltatásvásárlás közötti különbözet nagyságáról.

Tarlós István a múlt héten hangsúlyozta: olcsóbb lett volna lengyel buszokat vásárolni, de a ha a kabinet a drágább megoldást választja, akkor fizesse ki az árkülönbözetet. Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője szerint a kormány dróton rángatta a főpolgármestert a buszok beszerzése ügyében.

 „Ha egy főpolgármesternek van súlya és koncepciója, és van hozzá több partnere, munkatársa, aki ezt képes szakmailag is előadni, kicsit alaposabban, mint a főpolgármester, akkor a dolgok akár működhetnek is.”

Tarlós István áprilisban az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy mikor kezdődhet az észak-déli metróvonal rekonstrukciója.

 „Legkésőbb decemberben a kivitelezési munka is elindulhat. 2019 nyarára várható a befejezés. A nem látszó befejező munkák 2019 szeptemberéig elhúzódhatnak. A munka három ütemben fog elkészülni.”

 A BKV még februárban közölte az InfoRádióval, hogy az előkészítő munkálatok nyár végén kezdőnek és a felújítás több szakaszban valósulna meg. Az elsőben a metró Lehel tértől északra, majd a Nagyvárad tértől délre lévő részét építenék át, ezt követné a vonal középének lezárása és rekonstrukciója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2017. augusztus 19. 08:07
×
×
×
×