eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Az 500 kilogrammos légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Akadt egy kis gond a ferencvárosi bombával, de már vége a zárlatnak

A tűzszerészek elszállították az egytonnás amerikai légibombát a főváros IX. kerületéből, a rendőrség feloldotta a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást – közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje szombaton késő délután az MTI-vel.

Gajdos Milán főhadnagy felidézte: a Soroksári utat átszelő vasúti összekötő híd töltésének bontásakor bukkantak a munkások a második világháborús, egy tonna össztömegű, amerikai gyártmányú légibombára.

Hozzátette: a robbanótestet elszállítás előtt hatástalanítani kellett, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 600 méter sugarú körben lezárta és kiürítette a rendőrség az érintett területet szombat délelőtt.

Az alakulat katonái sikeresen eltávolították a légibomba orrgyújtó szerkezetét.

A fenékgyújtó szerkezet állapotfelmérése során azonban kiderült, hogy annak eltávolítása nem lehetséges, ezért szakszerűen rögzítették a tűzszerészek, így biztonságosan szállítható állapotba került a robbanótest

– tette hozzá.

Közölte azt is, a robbanótestet rendőrségi biztosítással vittek el a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×