eur:
401.64
usd:
364.19
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga
Electric car lithium battery pack and power connections
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Ezekkel a járművekkel nagyot változik Budapest tömegközlekedése

Hetven korszerű, környezetbarát, alacsonypadlós, légkondicionált, teljesen elektromos meghajtású autóbusszal bővül a budapesti járműpark 2026 tavaszától - közölte a Budapesti Közlekedési Központ

Az ötven szóló és húsz csuklós elektromos autóbusz annak köszönhetően állhat forgalomba, hogy két, a lejáró járatüzemeltetési szolgáltatási szerződés megújítására vonatkozó közbeszerzést is eredményesen folytatott le a BKK. Mindkét tenderen az ArrivaBus Kft. nyert, és csütörtökön két 12 éves szerződést írtak alá - jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

Az autóbuszok 2026 tavaszától ütemezetten állnak forgalomba. Emellett a buszok általános üzemeltetésén kívül a járművek karbantartása és a járművezetők alkalmazása mellett az elektromostöltő-infrastruktúra kialakítását és üzemeltetését is a szolgáltató biztosítja majd.

Az elektromos BYD-buszok elsősorban a főváros belső területeit átszelő, meghatározó vonalakon közlekednek majd

- tették hozzá.

A közleményben arra is kitértek, hogy az új megállapodások az ArrivaBus Kft. által 2015 óta 240 autóbusszal teljesített, 2025-től ütemezetten lejáró szolgáltatási szerződésekben foglalt feladatai egy részének ellátását biztosítják.

A tervek között szerepel még 20 teljesen elektromos meghajtású midi autóbusz üzemeltetésére szóló szolgáltatói megállapodás megkötése is. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van - tájékoztattak.

Hozzátették: a jövőben 51 modern, alacsonypadlós és légkondicionált CAF-villamos érkezik Budapestre, és azon dolgoznak, hogy további száz új, korszerű villamossal, valamint 160 környezetbarát, alacsonypadlós trolibusszal bővüljön a flotta.

Címlapról ajánljuk

Szoros mérkőzésen kapott ki 2-1-re a Ferencváros a Tottenhamtől

A Ferencváros szoros mérkőzést vívott a tartalékos Tottenhammel az Európa-liga főtáblájának második fordulójában. Varga Barnabás fejes gólját elvette a találkozó elején a VAR, aztán a vendégek szereztek két gólt, majd Varga szépített a 90. percben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×