eur:
398.03
usd:
359.88
bux:
74258.47
2024. október 1. kedd Malvin
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja António Costát, az Európai Tanács (EiT) december 1-jén hivatalba lépő új elnökét a Karmelita kolostorban 2024. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor az Európai Tanács megválasztott elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta António Costát, az Európai Tanács (EiT) új elnökét, aki december 1-jén lép hivatalba.

Costa még az idei év során minden tagállamba el kíván látogatni, e tárgyalássorozat egyik legelső állomása Budapest. A keddi megbeszélés témái a soros magyar EU-elnökség programja és az új EiT-elnök célkitűzései voltak - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A volt portugál kormányfő az Európai Tanács élén öt év után Charles Michelt váltotta.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: nem a főtitkárváltás, hanem az amerikai választás hozhat éles fordulatot a NATO-ban

Csiki Varga Tamás: nem a főtitkárváltás, hanem az amerikai választás hozhat éles fordulatot a NATO-ban

A korábbi NATO-főtitkár hivatali ideje lejárt, mostantól Mark Rutte egykori holland kormányfő a katonai szövetség új vezetője. A váltás lehetséges hatásairól, Ukrajna esetleges NATO-tagságáról és az amerikai elnökválasztás várható következményeiről kérdeztük Csiki Varga Tamást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Új mélypontra ütötték a forintot az iráni rakétatámadás előkészületeinek hírére

Új mélypontra ütötték a forintot az iráni rakétatámadás előkészületeinek hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×