eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolában kialakított 051. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: Ruprech Judit

Újraválasztották a Fidesz-KDNP egyik polgármesterét

Vasárnap három településen tartottak időközi választást Magyarországon.

Újra Szidor Attilát (Fidesz-KDNP) választották meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Berkesz polgármesterének a vasárnapi időközi választáson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Szidor Attila 294, míg a függetlenként induló Fintor Ferenc 237 voksot kapott. A szavazáson a névjegyzékben szereplő 622 választópolgárból 536-an mentek el voksolni, közülük öten adtak le érvénytelen szavazatot.

Berkeszen azért volt szükség időközi választásra, mert júniusban szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. A vasárnapi voksoláson ugyanaz a két jelölt indult a polgármesteri posztért, a júniusi voksoláson mindketten 235-235 szavazatot szereztek.

Békei Tamás független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy vármegyei Szóládon vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 134, szintén független vetélytársa, Szóládi György 124 érvényes szavazatot kapott.

A Balaton déli partjához közeli község 473 választópolgára közül 260-an éltek szavazati jogukkal, ez 54,97 százalékos részvételt jelent. Ketten érvénytelenül voksoltak.

Az időközi választásra a júniusi önkormányzati választáson mandátumot nyerő településvezető, Rózsás Elemér júliusi lemondása miatt volt szükség.

Dömse Jenő független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a baranyai Tarróson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatok szerint a választói névjegyzékben szereplő 84 választópolgárból 64-en voksoltak érvényesen a település egyetlen szavazókörében.

Dömse Jenőre 25-en, míg az ugyancsak függetlenként induló további jelöltek közül Bónéné Vad Orsolyára 21-en, Balázs Bernadettre 18-an szavaztak, Tövisháti András Zsolt nem kapott voksot.

A Baranya északi határán fekvő Tarróson azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a június 9-i voksoláson az élen szavazategyenlőség alakult ki a mostani győztes és jelenlegi második helyezett között.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×