eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Még javában tart a védekezés, de máris új feladatot ad az árvíz

A dunai árhullám lassú levonulását követően újabb, fontos feladat vár a folyam mentén élőkre.

Mint azt a Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője az árvízvédelmi operatív törzs tanácskozása után közölte, új feladat vár a védműveken dolgozókra. Még pedig az, hogy az árhullám elvonulását követően elbontsák az ideiglenes gátakat, töltéseket. Különösen a a homokzsákok kiürítése lesz lesz nehéz feladat mivel eddig ezekből majdnem két milliónyit használtak fel a védekezéshez.

Mivel a megáradt Duna vize szennyezett, ezért a a zsákok és a bennük lévő homok is veszélyes hulladéknak minősül. Ezért az esetleges fertőzés veszély miatt kell ügyelni a a zsákok kiürítésekor. Ugyanakkor a főigazgató arra kért mindenkit, hogy ha tud, akkor ugyanúgy jelentkezzen önkéntes munkára a védművek szétbontásához, mint ahogy tette, amikor az árvíz elleni védekezésről volt szó.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×