eur:
393.31
usd:
353.75
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
gyerek napsütés izgatott wow nevetés
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Enyhülés jön, de még nem az igazi

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye. A csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken a felhőzet továbbhalad északkelet felé, de az északkeleti tájakat még nem éri el, így arrafelé, illetve délutántól már délnyugaton is több napsütésre, kevesebb felhőre lehet számítani. Összességében nagyjából a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés. Főként az ország délnyugati felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A keleties szél több helyen megélénkül, a zivatarokat erős széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.

Északkelet-Európában továbbra is anticiklon alakítja ki a nyugodt, száraz időjárást. Ennek déli peremén, a Fekete-tenger térségében egy hidegcsepp örvénylik, így e tájakról záporokról, zivatarokról érkezik jelentés, helyenként 20-30 mm feletti csapadékösszegek is előfordulnak. Ezen kívül még a Nyugat-Európában lévő ciklon okoz változékony, csapadékos időt, a francia Riviéra környékén 50 mm-t meghaladó csapadékösszegek sem ritkák. E ciklon mögött Nagy-Britanniát és Franciaországot hűvösebb levegő árasztotta el, arrafelé csak 20 fok körül alakul a csúcsérték, míg a kontinens középső és délkeleti részén 30, 35 fok közötti értékek jellemzőek délutánonként.

Címlapról ajánljuk

Visszaüzent Orbán Balázs Matolcsy Györgynek

A jegybankelnök csütörtökön keményen bírálta a kormánypolitika azon részét, amely a növekedést hivatott segíteni, "útvesztést" emlegetett többek közt. A kormányfő politikai igazgatója személyes síkra (is) terelte az ügyet.
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×