eur:
392.4
usd:
353.5
bux:
72283.67
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Az FKF Zrt. munkatársai mossák az Árpád hidat 2017. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely nagytakarításba kezd az önkormányzati cégeknél

A fővárosi cégek igazgatósági pozícióinak kétharmados, valamint a felügyelőbizottsági tisztségek minimálisra csökkentésére tesz javaslatot Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester.

Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán jelentette be a következő ciklusra vonatkozó tervét, amely szerint a felügyelőbizottsági tisztségek számát a törvényi minimumra szorítaná le, továbbá nyílt pályázatot írna ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére, valamint az olyan cégvezetői pozíciókra, ahol a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik a kinevezés.

„Csak olyanok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel és tapasztalattal – párttagkönyvet viszont senkitől nem kérünk”

– írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely kifejtette: a beérkezett nyilvános pályázatok, a szóbeli meghallgatások és a közgyűlésbeli frakciókkal való egyeztetés után teszi meg személyi javaslatait a Fővárosi Közgyűlésnek, mégpedig úgy, hogy az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok legalább egyharmada nő legyen.

Bejegyzése szerint alapvetően elégedett a jelenlegi cégvezetők munkájával, de – mint írta – „mindig érdemes megnézni, hogy van-e jobb jelölt egy tisztségre”.

„Politikai kérésre se kinevezni, se kirúgni nem fogok senkit. Csak az számít, hogy a fővárosi cégek minél jobban működjenek. A jelenlegi cégvezetőket ezért arra kérem, hogy ők is nyújtsák be a pályázatukat” – írta a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Trendváltozás előszele lehet az Nvidia esése

Trendváltozás előszele lehet az Nvidia esése

Az Nvidia részvényei nagyot estek a gyorsjelentés megjelenése után, mivel a piac már beárazta a pozitív híreket, így nem maradt tér további emelkedésre. A technológiai, és ezen belül különösen a chip-szektor, július közepe óta relatív gyengeséget mutat, ami arra utalhat, hogy a chip-rally véget érhet. Ha nem érkezik új katalizátor, a befektetők nyereséget is realizálhatnak, ami további esést idézhet elő. Többek között erről beszélt Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája a Portfolio Checklist szerdai adásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×