eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Heltai László, a Lehet Más a Politika (LMP területfejlesztésért és költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes jelöltje (b) beszél, mellette Csárdi Antal, a Lehet Más a Politika (LMP) főpolgármester-jelöltje (k) és Szilvágyi László, a párt XV. kerületi polgármesterjelölt (j) az LMP sajtótájékoztatóján, amelyet Budapesten, a XV. kerületi Őrjárat utcai szakrendelő előtt tartottak 2014. október 1-jén.
Nyitókép: Beliczay László

Nagy változások az LMP-nél, kicsekkolnak Európai Zöld Pártok szövetségéből is

Új társelnöke van az LMP-nek, Schmuck Erzsébet pedig otthagyja a pártot", amely kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből.

Teljeskörű tisztújítást tartott az LMP - Magyarország Zöld Pártja Budapesten, ahol a párt megválasztotta új Országos Elnökségét. Szabó-Kellner Katalin és Ungár Péter társelnökök mellett titkárnak Vida Attilát, elnökségi tagoknak Baloghné dr. Bartus Viktóriát, Hohn Krisztinát, Kanász-Nagy Mátét és Tóth Áront választották a küldöttek.

Az elnökség mandátuma 2 évre szól, így a 2026-os országgyűlési választásokra való felkészülést és a 2026-os kampányt is a most megválasztott elnökség fogja levezényelni - közölte az ellenzéki párt.

Közben Schmuck Erzsébet eddigi társelnök Facebook oldalán jelentette be, hogy 15 év után kilép az LMP-ből. Azt írta: „ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt!”

Ő írt arról is, hogy a kongresszus úgy döntött: az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. Arról viszont nem döntöttek, melyik pártcsaládhoz fognak tartozni.

A politikus szerint Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségével a párt dupla vagy semmit játszott és veszített. Hozzátette:az LMP, mint ellenzéki párt ezzel megsemmisült.

Ungár Péter pénteken adott interjút a Telexnek, amiben azt mondta: az LMP kicsekkol a mostani ellenzékből, annak nem része többé.

Címlapról ajánljuk
Fontos mérföldkőhöz ért a hazai veseátültetési program

Fontos mérföldkőhöz ért a hazai veseátültetési program

Bármikor megtörténhet az első átültetés a magyar élődonoros vesecsere programban, már a recipiens (befogadó) párok kivizsgálása zajlik – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója. Mihály Sándor azt is jelezte, jogszabály-módosítási javaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy ne csak két pár között, hanem adott esetben három vagy négy pár bevonásával lehessen elvégezni az átültetéseket.

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×