eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Nyitókép: Pixabay

Ezekben a vármegyékben lesz a legrosszabb a hőség - térképes előrejelzés

A Kárpát-medence időjárását a következő napokban is anticiklon határozza meg, melynek áramlási rendszerében egyre melegebb levegő érkezik fölénk, visszatér a kánikula.

A legfontosabb információ, hogy másodfokú hőségriasztás lépett életbe szombaton, és egészen augusztus 30-ig, péntek éjfélig tart.

Szombaton napos, száraz idő lesz, délutántól némileg több fátyolfelhővel. Napközben legfeljebb a Dunántúl északnyugati részén élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Vasárnap jobbára derült, napos idő várható, helyenként fátyolfelhőkkel, néhol gomolyfelhőkkel, legfeljebb északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor. Mérsékelt lesz a légmozgás, majd délutántól északnyugatira fordul a szél és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. Hajnalban 13, 23 fok valószínű. Délután 33, 38 fokra számíthatunk.

A HungaroMet több vármegyére is figyelmeztetést adott ki a magas napi középhőmérséklet miatt. Szombatra az ország kétharmadára elsőfokú (napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett), vasárnapra egy vármegye kivételével az egész ország sárgába borul, négy vármegyében már másodfokú (napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett) lesz a figyelmeztetés.

Hétfőn se lesz nagy változás, kánikula várható, északnyugaton alacsonyabb, délkeleten magasabb értékekkel.

A HungaroMet a videós előrejelzésében egy szóval jellemezte a kánikulahelyzetet: reménytelen. A csapadék hiánya tovább fogja súlyosbítani a hazai aszályhelyzetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. A világ legnépesebb országának, egyben egyik atomhatalmának vezetője felszólította Zelenszkijt, mielőbb üljön le béketárgyalásokra Oroszországgal, ebben pedig közvetítőnek ajánlkozott fel. Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×