eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Nyitókép: Pexels.com

Elképesztő halóriás akadt a horogra – képek

Az eddigi országos rekordot jócskán meghaladó dévérkeszeget csalta horogra egy horgász a Rába-folyóból. Ahhoz, hogy hivatalosan is új csúccsá váljon, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz) hitelesítenie kell a fogást, de erre minden esély megvan, mert két másik horgász is tanúsítja, és hitelt érdemlő fényképek is készültek.

Szenzációs események zajlottak le szerda éjszaka a Rába-folyó magyarlaki szakaszán, ahol Meskó Gábor az eddigi legnagyobb méretű dévérkeszeget emelte ki a folyóból – közölte a hírt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közösségi oldalán.

A Vas vármegyei pecásnak feeder bottal és vastaggilisztával csalizva 23 óra 15 perckor sikerült partra hoznia a lenyűgöző, 67 centiméter hosszú, 7,250 kilogrammos óriást (a kerületét nem mérték meg).

A fogásnak két tanúja is volt: Meskó Zoltán és Baráth Sándor, akik megerősítették az esemény részleteit. Meskó Gábor az öreg dévért kíméletesen visszaengedte a Rábába, hogy tovább élhesse életét.

A hatalmas fogást regisztrálták a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) országos rekordlistáján, és jóváhagyás esetén új rekord születhet.

A hírt szintén közlő pecaverzum.hu azt írja, hogy a Rába idén ontja magából a rekordméretű dévéreket.

Molnár György március 29-én egy 6,13 kilogrammos, 74 centiméter hosszú példányt akasztott a csörötneki szakaszon, amivel megdöntötte a szintén a Rábából fogott, 2014 óta fennálló országos csúcsot, a 6,02 kilót, amelyet Kiss Ferenc tartott.

Ezt egy nappal később, március 30-án Lónai Endre tetézni tudta, és a Rába-Nick térségi szakaszán egy 6,260 kilós dévért emelt ki a folyóból.

Meskó Gábor mostani 7,250 kilós hala tehát messze-messze felülmúl minden eddigi rekordot.

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

Kós Hubert az Arénában: tanultam Léon Marchand-tól és a Phelps-trükkökből is

A párizsi napokról, az olimpiai riválisokról, Chad le Clos tanácsáról, a Léon Marchand-nal és Milák Kristóffal való kapcsolatáról is beszélt Kós Hubert olimpiai bajnok úszó az InfoRádió Aréna című műsorában. Megvilágította, miért jó Bob Bowmannél úszni, illetve azt is, mi az amerikai módszer és az egyetemi versenyrendszer lényege.

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 17. 09:55
2024. augusztus 17. 09:34
×
×
×
×