eur:
395.08
usd:
359.25
bux:
72216.13
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
mentőautó
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Sokan lesznek rosszul a hőségtől

A mentőszolgálat magasabb fokozatba kapcsolt.

A kánikula miatt sok belgyógyászati, kardiológiai beteget kell kórházba szállítani, a budapesti betegszámban az elmúlt 24 órában az előző év azonos napjához képest 40 százalékos növekedés volt tapasztalható - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál azt írta, hogy sok beteg kerül kórházba a kánikulában: a mentők esetszáma az átlagos 3500 helyett 4000 fölé emelkedett. A szóvivő fontosnak nevezte, hogy a kockázati csoportba tartozó - szívbetegségben, krónikus belgyógyászati betegségben szenvedő - emberek panasz esetén időben forduljanak háziorvosukhoz, kövessék tanácsait, hirtelen, súlyos rosszullét esetén pedig hívják a 112-es segélyhívó számot.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

A Kurszk régióba történő ukrán benyomulás ugyan a háború menetét nem változtatja meg, de kellemetlen presztízsveszteséget okozott Oroszországnak - erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének egyetemi docense. Beszélt az európai fegyverkezés szerepéről is.
VIDEÓ
Betonfal előtt ácsorog a forint az adat után

Betonfal előtt ácsorog a forint az adat után

A héten a javuló piaci hangulat ellenére egyelőre nem tudott erősödni a forint az euróval szemben. Bár az amerikai recessziós félelmek elmúlni látszanak a hazai gazdaságról egyelőre nem érkeztek olyan hírek, amelyek a növekedési kilátások javulása felé mutatnának. A mai nap az USA-ból érkeznek ingatlanpiaci és fogyasztói bizalmi indexek, így érdekes lesz figyelni, hogy az adatok után elkezdődhet-e a forint erősödése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×