eur:
395.55
usd:
360.5
bux:
71673.12
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: Pixabay

Két hónapra kieseik egy magyar út

Augusztus 26-án megkezdik a Salgótarján-Zabar összekötőút teljes körű helyreállítását, a munkák idején, várhatóan két hónapig teljes útzár lesz érvényben; a lezárás Ceredet, Zabart és Szilaspogonyt érinti, megváltozik a tűzoltók, rendőrök és a mentők útvonala is – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Közleményükben emlékeztettek, tavaly év végén Cered térségében a heves esőzések nyomán kimosódott a pályaszerkezet, rézsűcsúszás is kialakult, így a mellékutat a közútkezelő szakemberei fél pályán lezárták.

Mint írták, azonnal látszódott, hogy átfogó, komplex beavatkozásra lesz szükség, hogy a közlekedők hosszú távon is biztonságosan használhassák a mellékutat. Akkor a Magyar Közút salgótarjáni mérnöksége geotechnikus által ideiglenes megtámasztást tervezett. Mostanra elkészültek a tervek, a közbeszerzési eljárásokat is lefolytatták, a kiválasztott kivitelező pedig augusztus 26-án vonul fel.

Kiemelték: tekintettel arra, hogy a munkaterület térségében az autós forgalom is balesetveszélyes lenne, továbbá az út környezetének adottságai miatt ideiglenes nyomvonal kialakítása sem lehetséges,

teljes útzárat vezetnek be, előreláthatóan két hónapig.

Jelezték, a munka komplexitását jól jelzi, hogy kivitelezőnek a teljes pályaszerkezetet el kell bontania, majd lépcsősen újraépíteni, és egy gabion fallal megtámasztani, ezután kezdődhet el az útpályaszerkezet visszaépítése.

A lezárás három nógrádi települést, Ceredet, Zabart és Szilaspogonyt érinti. A közlekedés Pétervására vagy Fülek irányába lehetséges – írták, hozzátéve, hogy a szlovák határ Cerednél folyamatosan nyitva van.

Közölték azt is, hogy a lezárásról a Magyar Közút előzetesen minden érintett önkormányzattal és társhatósággal egyeztetett. Ez alapján elmondható, hogy a riasztások Heves vármegyébe érkeznek majd ebből a térségből, innen vonulnak a tűzoltók, rendőrök és a mentők. Sürgősségi ellátásra a betegeket Salgótarján helyett Egerbe szállítják, a szakrendelés viszont változatlanul Salgótarjánban lesz.

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Miután július végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Energiaügyi Minisztérium azt a rendelettervezetet, amely miniszteri engedéllyel átléphetővé tenné a 30 fokos vízhőmérsékleti korlátot a Dunán a Paksi Atomerőműnél, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló miniszteri rendelet. Ez már péntektől hatályba lép, így ha a villamosenergia ellátásbiztonsági helyzet indokolttá teszi, akkor akár már holnap lazíthat Lantos Csaba energiaügyi miniszter az eddigi korlátozáson, hiszen csütörtökön megint le kellett terhelni az atomerőművet a vízhőfok miatt, és közben megint extrém magas áramárak alakultak ki a nagykereskedelmi piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×