eur:
394.32
usd:
357.71
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
firefighters battle a wildfire
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Tűz volt a ferihegyi repülőtér szomszédságában

Kigyulladt egy erdős terület Budapest XVIII. kerületében, a Gyömrői út és a Csévéző utca közelében, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre vezető út mellett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közzétett térkép szerint az érintett terület az egyik kifutópálya közelében helyezkedik el.

Másfél hektárnyi területen égett a száraz aljnövényzet a XVIII. kerületben, a Gyömrői út és a Csévéző utca közelében.

A fővárosi hivatásos, a Lőrinc kertvárosi, a fóti, a zuglói és a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal és vízsugarakkal kora délutánra körülhatárolták a tüzet, azaz megakadályozták a lángok továbbterjedését – tájékoztatta az InfoRádiót Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettes, hozzátéve: a lánggal égés megszűnt.

A helyszínre 10 tűzoltóautóval mintegy 30 tűzoltó érkezett. A tűz lakott területet nem veszélyeztetett.

A tűzoltó főhadnagy az eset kapcsán emlékeztetett, hogy a szabadtéri tüzek 99 százaléka emberi gondatlanság, rosszabb esetben szándékosság miatt következik be. Jelenleg hazánk teljes területén országos tűzgyújtási tilalom van érvényben – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Az extrém meleg és a becsapdázódott forró, szubtrópusi eredetű levegő okozza a görögországi erdőtüzeket – mondta az InfoRádióban Kókai Ádám, a HungaroMet meteorológusa. Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes pedig arról beszélt, hogy milyen sok körülmény gyorsíthatja a tűz terjedését. Athén környékén végre sikerről számoltak be a katasztrófavédők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×