eur:
394.32
usd:
357.71
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Az augusztus 20-i rendezvények miatt ideiglenesen lezárt Lánchíd alagút 2019. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Augusztus 20.: már most feje tetejére áll a közlekedés – térkép

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a következő napokban a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n. Az intézkedések több Duna-hidat is érintenek: a Lánchidat már csütörtökön, a Szabadság hidat pedig vasárnap este lezárják.

A közlemény szerint a Lánchidat csütörtökön 0 órától szerda hajnalig zárják le. Lezárásra kell számítani a budai alsó rakparton a Slachta Margit rakparttól a Dombóvári útig, időszakosan a pesti alsó rakparton a Carl Lutz rakparttól (Jászai Mari tér) a Közraktár utcáig, a Margit híd északi oldalán, az Alkotmány utcában, és a Tárnok utcában a Dísz tér és Szentháromság tér között.

Péntek reggeltől le lesz zárva a Várkert rakpart is, valamint a Döbrentei utca és a Váralja utca a Dózsa György tértől (Palota út) az Attila útig.

Szombat estétől nem lehet majd közlekedni a Kós Károly sétányon a Hősök terétől a Hermina útig.

Vasárnap lezárják az Erzsébet híd buszsávjait, este pedig – szerda hajnalig – a Szabadság hidat a gépjárműforgalom elől.

Hétfőtől nem járható a Műegyetem rakpart a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, a Szent Gellért tér a Budafoki út felé, és a Budafoki út a Csiky utcától a Szent Gellért térig, estétől pedig Széchenyi rakpart a Kossuth tértől a Széchenyi térig.

Augusztus 20-án, kedden időszakosan lezárják a Szent István teret, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig és a Széchenyi teret körben, estére - a tűzijáték ideje alatt - pedig a Margit hidat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, továbbá több rakpartot és a Margitsziget meghatározott részét.

Mindemellett szakaszosan és időszakosan lezárják a Szent István tér–Zrínyi utca–Október 6. utca–József Attila utca–Széchenyi tér–Zrínyi utca– Szent István tér útvonalat, továbbá a Szent István tér–Zrínyi utca–Október 6. utca–József Attila utca–Széchenyi tér–Akadémia utca - Arany János utca–Sas utca–Szent István tér útvonalat is.

További részletek a police.hu-n.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Az extrém meleg és a becsapdázódott forró, szubtrópusi eredetű levegő okozza a görögországi erdőtüzeket – mondta az InfoRádióban Kókai Ádám, a HungaroMet meteorológusa. Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes pedig arról beszélt, hogy milyen sok körülmény gyorsíthatja a tűz terjedését. Athén környékén végre sikerről számoltak be a katasztrófavédők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×