eur:
394.19
usd:
360.33
bux:
0
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
fishing in the lake
Nyitókép: Getty Images

Örülhetnek a magyar horgászok

Elindult a Horgász applikáció; a fejlesztés újabb jelentős lépés a horgászbarát ügyintézés és a teljes digitalizáció irányába.

A MOHOSZ 2018-tól indította el a HORINFO szakrendszerét, mellyel elkezdődött a horgászok regisztrációs, nyilvántartási és horgászokmány-kiadási folyamatainak egységes és elektronikus támogatása. Bevezetésre került a Magyar Horgászkártya, amely 2019-től kiváltotta a papíralapú horgászigazolványt. A közfeladat-ellátóvá vált horgászszövetség az újabb fejlesztési lépcsőkben megteremtette az ingyenessé vált állami horgászvizsga informatikai támogatását, a horgászok és okmányaik elektronikus nyilvántartását, létrehozta az elektronikus területi horgászjegyeket.

A HORINFO így ma már számos, a horgászat lehetőségének elérését megkönnyítő szolgáltatást biztosít a horgászoknak és ezzel egyidejűleg jelentős adminisztrációs támogatást ad a horgászszervezeteknek is. A MOHOSZ most a horgászok további kényelmét célzó és egyben a jelen kor elvárásainak megfelelő HORGÁSZ applikációját indította el, mely ingyenesen letölthető az App Store-on és a Google Play Áruházon keresztül is.

Az applikációba történő belépéshez nincs szükség új regisztrációra. Az alkalmazásba a MOHOSZ / horgaszjegy.hu oldalon a horgász regisztrációhoz eddig használt felhasználó névvel és jelszóval lehet belépni.

A HORGÁSZ applikáción keresztül az első ütemben elérhetővé vált a digitális okmánytárca, melynek segítségével az ellenőrzés is jóval egyszerűbbé válik. A "Horgász okmánytárca" modulban megjelenő, hitelesen igazolt és érvényességi záradékkal ellátott horgászokmányokat a jövőben a horgász már nem lesz köteles magánál tartani, a halőr vagy más ellenőrzésre jogosult személy pedig köteles azok esetében az applikáción keresztül történő bemutatást elfogadni.

Az okmánytárca tartalmazza az adott időpillanatban érvényes Magyar Horgászkártya digitális változatát, az állami horgászjegy és a kiváltott területi horgászjegyek azonosító adatait. Az applikáció a jövőben egyedülálló módon, hitelesen igazolja az állami horgászvizsga vagy az azzal egyenértékű korábbi horgászvizsga meglétét magyar és angol nyelven egyaránt, így szükség esetén ezen igazolás a legtöbb külföldi országban felhasználhatóvá válik. Szintén bekerült az okmánytárcába az érvényes versenyzői engedély is.

Az új, már okostelefonra optimalizált "Interaktív területi jegy vásárlás" modul használatával nagymértékben egyszerűsödik a területi horgászjegyek online vásárlásának lehetősége is. Az applikáció segítségével a térkép- és listanézet segítségével könnyen felfedezhetővé válik Magyarország több mint 1000 nyilvántartott, horgászszervezeti halgazdálkodási hasznosítású vízterülete, valamint azok horgászati és egyes horgászturisztikai szolgáltatásai.

A horgászok megfelelő tájékoztatása érdekében egy gombnyomással elérhetőek a "Korlátozás alá vont területek" is, melyek egy szintén interaktív térkép formájában az egész ország területére vonatkozóan biztosítottak.

Az applikáció jelenleg a 18 év feletti, önálló HORINFO horgászprofillal rendelkezők számára érhető el.

Címlapról ajánljuk

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

A hét elején ismét lendületre kapott az ukrán hadsereg kurszki offenzívája: az orosz ellentámadás nem tudta stabilizálni a helyzetet. Harcokat jelentettek Giri, Balsoja Szoldackoje és Kromszkije Buki térségéből is, orosz források szerint Ukrajna 28 települést foglalt eddig el. Közben arról is jöttek hírek, hogy az offenzíva elején elfoglalt települések védelmét elkezdte megerősíteni az ukrán haderő, ami azt jelentheti, hogy hosszútávú megszállásra rendezkednek be Kurszk megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×