eur:
398.46
usd:
364.93
bux:
71241.23
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Nyitókép: Infostart

Komoly változások a közlekedésben a Sziget miatt – mutatjuk

Kezdődik a Sziget Fesztivál, az Óbudai-sziget környékén lezárásokra és erősebb forgalomra figyelmeztetett a Budapesti Közlekedési Központ.

Az augusztus 7. és 12. között az Óbudai-szigeten tartott Sziget Fesztivál miatt augusztus 15-én 20 óráig lezárták a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között, az Óbudai-szigetet pedig már korábban lezárták.

A fesztivál miatt keddig naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan szintén lezárják a Mozaik utcát, valamint a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit-híd között.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Mozaik utca környékén a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani, a Szentendrei úton pedig a délutáni és esti órákban a szokottnál erősebb forgalom várható.

A BKK a fesztiválra érkezőknek a közösségi közlekedést ajánlja, szerdától augusztus 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal jár a Batthyány tér és Aquincum illetve Szentendre között. A 226-os autóbusz azonban rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigetre nem tér be.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is díjmentesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban, hétfőtől augusztus 15-ig a BKK a Filatorigát HÉV-állomáson ideiglenes értékesítési pontot is működtet – tették hozzá.

A fesztivál gyalogos útvonalai a korábbi évekhez képest megváltoztak,

az idei évtől a HÉV Szentlélek téri megállója közelében levő H-hídi bejáraton már gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a fesztiválterületre,

a Sziget főbejárata csak a HÉV Filatorigáttól néhány perces sétára levő K-hídon közelíthető meg.

Címlapról ajánljuk
Kedvezett az időjárás a dinnyének, nagyon jó lesz az idei termés

Kedvezett az időjárás a dinnyének, nagyon jó lesz az idei termés

A magyarok évente átlagosan tizenhárom kilogramm dinnyét esznek meg. Az elmúlt években nőtt a termőterület, az idei időjárás pedig kifejezetten kedvezett itthon a dinnye termesztésének – mondta az InfoRádióban Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke.

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is futamgyőzelemmel jutott tovább

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.
VIDEÓ
A magyar gazdaságnak sem lenne fáklyás menet egy Trump-elnökség

A magyar gazdaságnak sem lenne fáklyás menet egy Trump-elnökség

Az Economist Intelligence Unit (EIU) elkészítette a Trump Risk Index (TRI) mutatót, amely egy második Trump-elnökség lehetséges globális kihatását értékeli az egyes országok szempontjából. A leginkább az Egyesült Államok szomszédai és Németország aggódhatnak, az erős gazdasági kapcsolatok miatt Magyarországnak is van mitől félnie. Azonban a magyar kormány mellett szól a kedvező viszony a Rebulikánus Párttál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×