eur:
396.19
usd:
367.23
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke beszél a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködési megállapodásának aláírásán a mogyoródi Hungarororingen 2023. november 28-án. A dokumentum szerint a Motorsport Innovation and Development Science Park (MINDS Park) valósul meg a mogyoródi Forma-1-es versenypályán.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Antal Ferenc lett az N7 hadiipari holding új vezérigazgatója

A védelmi ipari holding átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, és Nagy Márton miniszter Antal Ferencet bízta meg a cég vezetésével. Palkovics László korábbi ITM-miniszter ezt megelőzően, július 29-én közös megegyezéssel távozott a cég éléről.

Augusztus 1-jétől a Nemzetgazdasági Minisztérium gyakorolja az N7 Holding Zrt. tulajdonosi jogait. A tárca közleménye szerint a tulajdonosi joggyakorló változása összhangban van a kormány nemzetgazdasági stratégiájával, amelynek célja a hadiipar és az ehhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenység organikusabb integrálása a nemzetgazdaságba.

A kiemelt célok között szerepel, hogy a nemzeti hadiipar körébe tartozó társaságok, a stratégiai partnerekkel együttműködve, képesek legyenek kielégíteni a Magyar Honvédség jövőbeni fejlesztési és hadtáp igényeit, valamint megjelenjenek a nemzetközi piacokon, hosszú távra biztosítva ezzel az iparág magyarországi jövőjét és fenntarthatóságát.

"Az új célok megvalósítása új irányvonalat kíván a Társaság vezetésében is. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter augusztus 1-jétől kezdődően az N7 Holding Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki Antal Ferencet. Az új vezérigazgató feladata, hogy a fenti stratégai mentén kidolgozza és implementálja azokat a vállalatirányítási elveket, amelyek a sikeres működést biztosítják" – áll a közleményben.

Az N7 Holding 2022 őszén került a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz,
és eddig a korábbi szakminiszter, Palkovics László vezette, most az ő helyét veszi át a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai tranzakciókért és védelmi iparért felelős helyettes államtitkára.

Címlapról ajánljuk

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×