eur:
390.32
usd:
359.85
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: police.hu

Lecsaptak a rendőrök a keszthelyi éjszakára, senki sem menekülhetett

Rendőrök és más hatóságok munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti akciót szombat éjjel Keszthelyen és környékén.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján július 20-án éjszaka Balaton-parti településein – írja a police.hu.

Az akció célja az volt, hogy a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények helyszínén növeljék a lakosság, valamint a turisták szubjektív közbiztonságérzetét azzal, hogy fenntartják a bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti helyzetet. Az akcióban 35 rendőr vett részt a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel együtt, munkájukat polgárőrök és a társszervek képviselői is segítették.

A rendőrök 147 magyar és három külföldi hatósági jelzésű jármű vezetőjével szemben intézkedtek. Az ittasságot valamennyi megállított sofőrnél vizsgálták, egy esetben mutatott pozitív értéket a műszer.

Szabálysértési feljelentést öt esetben tettek a járőrök, helyszíni bírságot 12 sofőrnek, közigazgatási bírságot pedig három személynek szabtak ki a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megszegése miatt.

A nyári idegenforgalmi szezonban bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és a közlekedés biztonsága érdekében a fokozott ellenőrzések az elkövetkező időszakban is folytatódnak.

Címlapról ajánljuk

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?

Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?

Miközben külföldről olyan hírek érkeznek, hogy megtorpant az önkiszolgáló kasszák terjedése, Magyarországon egyre több az ilyen berendezés. A kasszák ugyanakkor sokak tetszését nem nyerték el és ragaszkodnak a pénztároshoz, ahogy ahhoz is, hogy a vásárlást készpénzzel egyenlítsék ki. Vajon tényleg megkönnyíti a lopást az önkiszolgálás? Mikor jönnek a teljesen automatizált boltok? Szükség lesz még pénztárosokra? Többek között ezekről beszélgettünk Bessenyei Attilával, az önkiszolgáló kasszákat fejlesztő Laurel Kft. ügyvezetőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×