eur:
390.08
usd:
359.1
bux:
73546.16
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay

Az Uber 80 százalékos akciója kiverte a biztosítékot a taxisoknál

Az utazásmegosztó és személyszállító szolgáltatást nyújtó cég közölte: mindig betartják az összes helyi törvényt, és csak olyan akciókat hirdetnek Budapesten is, amelyek minden jogszabályi előírásnak megfelelnek.

Az elmúlt időszakban több taxisofőr is jelezte a Telexnek, hogy az egy hónapja Budapestre visszatért Uber durván torzítja a piacot az akcióival, ugyanúgy, mint ahogy a Főtaxi korábbi kuponos akciói. Szerintük ezek az engedmények megkerülik a hatósági árat.

Az Uber ugyanis július elején 80 százalékos kedvezményt kínált – maximum 3800 forintig, legfeljebb öt útra – az utasoknak, majd az akció kifutása után 50 százalékos kampánnyal folytatta. A lap megkeresésére azt válaszolta az Uber, hogy mindig betartja az összes helyi törvényt és előírást azokban az országokban, ahol jelen van, így

kizárólag olyan utas- és sofőrakciókat hirdet Budapesten is, amelyek minden jogszabályi előírásnak megfelelnek.

A Telex a szabályozásért felelős BKK-nál is érdeklődött az ügyben, amely közölte: a fővárosi taxirendelet csak a viteldíjak képzésére és alkalmazására vonatkozóan tartalmaz rendelkezést. A rendelet azt nem szabályozza, hogy az utas mivel fizethet, vagy milyen akciót érvényesíthet a szabályosan képzett viteldíj fizetésekor.

A BKK tájékoztatása szerint kuponos akciókra korábban is volt példa, és előfordul, hogy a személytaxi-szolgáltatást közvetítő szolgálatok kuponokat és különböző kedvezményeket kínálnak az utazóközönségnek.

Az Uber azt is elárulta, hogy az online regisztrált sofőrök száma az induláshoz képest 2500-ról 5000-re nőtt. Azt viszont nem akarja a cég nyilvánosságra hozni, hogy a regisztrált sofőrök közül hánnyal kötöttek szerződést.

Címlapról ajánljuk
Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Új légvédelmi rendszer érkezik Szlovákiába, ugyanis Spanyolország kisebb méretű mobil eszközöket ígért az országban állomásozó NATO-csapatoknak. A szlovák védelmi minisztérium azonban még nem rendelte meg azokat a berendezéseket, amelyek pótolhatják a korábban Ukrajnába küldött légvédelmi rendszereket, így Szlovákia légtere gyakorlatilag még hónapokig sebezhető maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×