eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Unsplash.com

Már több ezren jelentkeztek sofőrnek az újrainduló Uberhez

A nyolc év után visszatérő Uber első hivatalos utasa Fluor Tomi volt.

Reggel óta újra elérhető az Uber Budapesten. A személyszállítással foglalkozó cég nyolc év után hagyományos taxiként, a Főtaxi partnereként tért vissza Magyarországra azután, hogy itthon ellehetetlenült a működése. Az Uber sajtótájékoztatón mutatta be Budapestre formált szolgáltatását.

„Azt, hogy hol fogunk tartani majd öt év múlva, tíz év múlva, ma kell megalapozni. Ez a mai nap egy ilyen megalapozásnak a mérföldköve. Mint minden iparág, a személyszállítás is folyamatosan fejlődik. Lássuk be, a változásnak vannak vesztesei, meg győztesei is. Mi a győztesek közé szeretünk tartozni” – mondta Nagy Elek, a Főtaxi-csoport igazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 24.hu tudósítása szerint.

Nagy arról beszélt, hogy az Uber mindennapjaiban a Főtaxi nem fog részt venni, de a hátterével, tudásával, helyismeretével segíteni fogja. Az is kiderült, hogy

Június 30-ig bárki ingyen kipróbálhatja az Ubert, három alkalommal, 5000 forintos értékhatárig,

ehhez az alkalmazásukban kell regisztrálni.

Az Indexnek azt is megerősítették, hogy a sofőröknek is kedveznek, ugyanis az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök.

„Az Uber egy világszinten több mint 10 ezer városban elérhető, kedvelt fuvarmegosztó vállalat. Havi szinten több mint 150 millió utasunk, felhasználónk van” – mondta Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője, majd hozzátette, tavaly úgy nyitották meg több mint százezren az alkalmazásukat Budapestről, hogy a szolgáltatásuk nem is volt elérhető a városban.

Kardos kiemelte, hogy az Ubert biztonság szempontjából „a legjobbak közé sorolják” iparági szinten, aminek például az az oka, hogy minden utazás nyomon követhető az alkalmazásban, az utasok és a sofőrök anonimizált módon tudják egymással felvenni a kapcsolatot, valamint éjjel-nappal van magyar nyelvű ügyfélszolgálatuk.

Az Uber applikációjából nemcsak taxikat, hanem – a két cég globális megállapodásának köszönhetően – Lime rollereket is lehet majd rendelni.

„Kiszámítható és versenyképes kereseti lehetőséget biztosítunk” az utasoknak – mondta Kardos a taxisofőrökkel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a technológiájuknak köszönhetően a sofőrök kevesebb időt töltenek el azzal, hogy utasokra várnak. Az Uber magyarországi vezetője szerint hatalmas utasforgalmat tudnak biztosítani a hozzájuk csatlakozó sofőröknek.

A Telex azt írta, már 2500 sofőr jelentkezett a cégnél, minden bizonnyal vannak köztük más taxitársaságoktól átigazolók.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×