eur:
390.48
usd:
358.65
bux:
73042.22
2024. július 22. hétfő Magdolna
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

Lassan tényleg vége a pokoli hőségnek – mutatjuk, mikor jön a fordulat

Az időjósok a hét közepére várják azt a hidegfrontot, ami végleg elkergeti tőlünk a tikkasztó kánikulát. De előtte azért még egy kicsit melegszik a levegő.

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Az elmúlt 24 órában főleg a Dinári-hegységben, valamint a Kárpátokban jelentős, 50 millimétert meghaladó csapadékösszeget regisztráltak.

Nyugodtabb az idő Skandináviában, ahol anticiklon fejti ki hatását, emiatt többnyire napos az idő.

A Mediterráneumban továbbra is tombol a forróság, délutánonként nagyrészt 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet. Az említett sekély ciklon ugyan távolodik a Kárpát-medencétől, de hétfőn hidegfront közelít nyugat felől, hatására pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

Gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral. Nagyobb területen élénk légmozgás valószínű a Dunántúlon, sőt néhol erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 34 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 07:43
×
×
×
×