eur:
389.57
usd:
358.05
bux:
73349.87
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: BKK

Horrorbüntetést kapott a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottságtól

Vitézy Dávid azonnal kommentálta a döntést: el kell venni a BKK-vezér prémiumát!

A Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos rekordbüntetést szabott ki a BKK-ra. Ennek hátterében egy 2023-as busztender áll, amelyet a döntés szerint több helyen is törvénysértő módon valósított meg a társaság - írja az Index.

A büntetés rekordnak számít.

Vitézy Dávid közösségi oldalán már reagált is a büntetésre.

Azt írta, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony Gergely éppen "tegnap jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét", vagyis Walter Katalint, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

Mint a portál hozzáteszi, Karácsony Gergely hatalmas pénzosztásba kezdett, hiszen éppen 200 millió forintnyi prémiumot osztott szét a városvezetők között. A közszolgáltató cégek vezetői 11 millió forint fölötti összeget kaptak, de még a város marketingügynökségének vezetője is 8 millió fölött kapott. 10 millió forint feletti összeget összesen heten kaptak, a legkisebb kiosztott prémium pedig 2 232 000 forint volt.

Címlapról ajánljuk

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tépni kezdték a részvényeket, a Nasdaq vezetésével pattant fel Amerika

Tépni kezdték a részvényeket, a Nasdaq vezetésével pattant fel Amerika

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthatunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is emelkednek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×