eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Nyitókép: fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Különleges floridai kitérőt tesz Orbán Viktor a NATO-csúcs után – Donald Trumphoz látogat

A miniszterelnök a washingtoni esemény után tiszteletét teszi a republikánus elnökjelöltnél, a korábbi amerikai elnöknél.

Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcstalálkozó után Floridában meglátogatja Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt jelenlegi elnökjelöltjét. A találkozóra csütörtökön kerül sor Trump Mar-a-Lago nevű birtokán - írja a Bloomberg híradása nyomán a Telex. A magyar miniszterelnök és a volt amerikai elnök márciusban ugyanitt találkozott egymással.

Az amerikai lap szerint Orbán Viktor floridai útja valószínűleg felerősíti majd azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a magyar miniszterelnök közvetítőként működik Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök között.

Ugyanakkor a látogatás részleteit ismerő, de nevét elhallgatni kívánó forrás informális találkozóként jellemezte az Orbán-Trump találkozót. Hozzátette, az elnökjelölt nem kérte a magyar miniszterelnöktől, hogy bármilyen orosz-ukrán békeszerződés megteremtésében segédkezzen - írják.

A lap a találkozó kapcsán elküldte kérdéseit a miniszterelnök sajtófőnökének, Havasi Bertalannak, választ a cikk megjelenéséig nem kaptak. Hasonlóképpen Donald Trump kampánycsapata sem reagált egyelőre a Bloomberg megkeresésére.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×