eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Fesztiválozók strandolnak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Lassan nem lehet belemenni a Velencei-tóba, annyira meleg

Tovább emelkedik tavaink vízhőmérséklete. Van, amelyik már túlságosan is meleg.

A Balaton vízszintje az elmúlt napokban csökkent, nyolc nap alatt 5 centiméterrel, de például a szerdai hőség után sem veszített, azaz maradt a keddi 117 centi.

Ami a vízhőfokokat illeti a nagyobb tavaink melegszenek. Csütörtökön reggel annyit írnak a hydroinfo.hu-n, hogy a Balaton a a Tihanyi révnél 24,9 fokos (ez 0,7 fokos emelkedés egy nap alatt). Tegnap, azaz szerda reggel a Velencei-tó 29,6 fokos volt.

Csütörtök reggel 30,6 fokot jeleztek a szakemberek.

A Fertő-tó 27,8 fokos.

Németh Lajost a TV2-ben arról beszélt, hogy további erős felmelegedés várható, és ennek következtében a hétvégére néhol akár a 29 fokot is elérheti a Balaton vizének hőmérséklete.

A meteorológus azt is hozzátette, hogy a tartós déli áramlással Észak-Afrika felől forró levegő érkezik Magyarországra, és emiatt a kialakult kánikulának egyelőre nem látni a végét.

Címlapról ajánljuk
„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

Egymás után pattannak ki a zavargások az Egyesült Királyságban, miután az északnyugat-angliai Southportban egy afrikai származású 17 éves halálra késelt három kislányt egy gyerekfoglalkozáson. Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora szerint az események azt mutatják, hogy a bevándorlás és a gazdasági nehézségek egyre nagyobb feszültséget okoznak a brit társadalomban.

Mind a négy magyar kajakos futamgyőztesként került a döntőbe

Mind a női kajak egyes 500 méteren, mind a férfi kajak egyes 1000 méteren két magyar lesz a délutáni döntőben. Gazsó Alida Dóra és Csipes tamara, valamint Kopasz Bálint és Varga Ádám is megnyerte a középdöntőjét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 11:40
×
×
×
×