eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla a főváros IX. kerületében, a Liliom utcában 2023. március 20-án. Ettől a naptól 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben. Reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Júliustól sokat fizethet, aki figyelmetlenül parkol Pesten

Július 1-jétől lép életbe Külső-Józsefvárosban is a kizárólagos lakossági parkolózóna rendszer, könnyen beleszaladhat a büntetésbe, aki nem veszi figyelembe a táblákat.

A józsefvárosi önkormányzat 2023-ban megkezdte a kizárólagos lakossági parkolózónák (KLP) bevezetését. A változtatás először a Palotanegyedben valósult meg, amit aztán Középső-Józsefváros (Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy-negyed) követett – írja a Portfolio.

Mostantól viszont Külső-Józsefváros két negyedében, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben is elstartol a kizárólagos lakossági parkolás, 534 parkolóhellyel a városrészekben.

A KLP-rendszer minden nap 18 és reggel 7 óra között érvényes. A kijelölt zónákat az utcák elején, kereszteződésekben jelzőtábla jelzi. A bevezetési időszakban ezekre az oszlopokra tájékoztató plakátokat is kihelyeznek.

Az ellenőrzést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogja végezni, a szabályszegőkkel szemben a közteresek szabálysértési feljelentéssel élhetnek az illetékes rendőrkapitányság felé.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Egy új európai politikai szövetség jött ma létre három párt részvételével, és amelybe a következő napokban számos további politikai erőt is várnak – jelentette be vasárnap Bécsben Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője. A tömörülésben a Fidesz is részt vesz, így Orbán Viktor Fidesz-elnök is ott ült a sajtókonferencián, illetve a cseh ANO párt is részt vesz, így a volt cseh miniszterelnök Andrej Babis is helyet foglalt az asztalnál. A három pártvezér egy Patrióta kiáltványt is elfogadott az európai jövőért, amely azt hangsúlyozza, hogy Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×