eur:
394.94
usd:
369.22
bux:
71842.68
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Facebook/Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Belefulladt egy férfi a Balatonba

Az ajkai férfi egy matracon fekvő nő után úszott, amikor megtörtént a tragédia. Ő a nyári szezon első áldozata.

Belefulladt egy középkorú ajkai férfi a Balatonba Szigligetnél vasárnap késő délután – írja a veol.hu.

A portál úgy értesült, hogy a férfi egy matracon fekvő nőt szeretett volna megközelíteni, akit elsodortak a hullámok. Batta Zsolt Iván rendőr-főhadnagy, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette ezt és hozzátette: a férfi este hat körül tűnt el a vízben. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Az MTI információi szerint az elsodródott nő az ajkai áldozat felesége volt, aki szerencsésen partot ért.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője felidézte: idén a téli-tavaszi időszakban már történt két haláleset a Balatonban, de ezek egyike sem volt "klasszikus vízbe fulladás". Az egyik időskori rosszulléthez, a másik öngyilkossághoz köthető.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az elmúlt hétvégén 44 hazai strandon láttak el szolgálatot a vízimentők, több tucat könnyű sérültnek segítettek. Többek között a parttól túl távol kerülő vízibicikliző családot és kajakozó fiatalokat kellett kimenteniük, valamint meghibásodott hajókat és homokpadra futott vitorlást is kivontattak a helyi kikötőkbe.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemrég a honlapján egy másik veszélyre is figyelmeztetett: a Balaton medrében, néhány száz méterre a parttól húzódik egy árokszerű képződmény, az úgynevezett marásvonal. Ez főleg a déli parton okozhat bajt, akár életveszélybe is sodorhatja azt, aki nem számol vele. A marásvonalat ráadásul nem jelzi bója, ezért a strandolóknak tudatosítaniuk kell magukban, hogy létezik ez a veszélyforrás.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Jól bemelegített a főszezonra a turizmus

Jól bemelegített a főszezonra a turizmus

Dinamikusan növekvő forgalmat hozott a turizmusnak az év első öt hónapja - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Ezen időszak alatt a szálláshelyeken 9,1%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint 2023 hasonló időszakában. A belföldi vendégek 4,9, a külföldiek 13%-kal több (6,4 millió, illetve 7,3 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×