eur:
397.02
usd:
371.8
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Close up loving young mother holding child, little daughter hands, showing love and support, caring mum comforting, caressing kid, children protection concept, family enjoying moment together
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Változik a nevelőszülői ellátmány mértéke

Emelkedik az úgynevezett nevelőszülői ellátmány havi összege, az a támogatás, amelyet kizárólag a gyermek étkezésére, ruházkodására, tankönyvre, fejlesztő foglalkozásokra lehet fordítani – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fülöp Attila közölte: a nevelőszülői ellátmány jelenleg alapesetben 53 437 forint havonta, ezt emeli meg a kormány 11 ezer forinttal, a növekményt ez év január 1-től visszamenőlegesen megkapják az érintettek. Ez összességében több mint kétmilliárd forintot jelent – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, ez a lépés folytatása a tavalyi ellátmánynövelésnek, akkor 25 százalék volt a növekedés, így két év alatt 50 százalékkal nőtt ez a támogatási forma.

Kitért arra, hogy a parlament múlt héten fogadta el a gyermekvédelmi törvény módosításait, ami „egy új szintet, új korszakot jelent” a gyermekvédelemben.

A szigorításokat, fejlesztéseket is tartalmazó jogszabály alapján például a nevelőszülők már a kollégiumi elhelyezés időszakára is teljes díjazásra számíthatnak – mondta.

Címlapról ajánljuk
A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban szerény emelkedést láttunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×